Výzva pro všechny slušné chovatele
Sekce: Fórum / Výzva pro všechny slušné chovatele
Autor: JanaDatum vložení: 11-11-2010 (13:40) Zobrazeno: 1147 x
Dotaz:
Prosím všechny chovatele čistokrevných pejsků,aby si dali pozor na inzeráty,kde žebrají o štěňátka zadarmo a nebo si určují směšné ceny a vzácné barvy,jsou to většinou podvodníci,které pak štěnátko dále prodají,nebo fenečky zkončí v množírnách v kleci a hrozných podmínkách.Dále inz,typu ,,dárek pro dítě\"a výmluvy ,že na pejska nemají peníze,většinou taková štěňátka když to přežijí a nejsou utahány dětmi omrzí a zkončí někde u popelnic přinejlepším v útulku.Proč nikdo nechce ,,zadarmo\" tyto pejsky z útulku ale jenom čistokrevné.Nebuďte prosím lhostejní kam se vaše štěňátka dostanou,vždyť sami víte co to dá za práci je odchovat a co to stojí peněz...,vždyť jsou to živí tvorečkové,kteří se nemůžou bránit.Každý chovatel si také ty své pejsky musel koupit,absolvovat bonitaci,uchovnění atd..Prosím zapojte se také do boje proti překupníkům,lidem,kteří berou zvířata jako věc.Stůjte si za svými cenami za odchovaná štěňátka,ověřujte si nové majitele.V obchodě také nikdo nesmlouvá cenu za zboží,která je daná.
Reakce:
Stafinka12-04-2011 (12:52)
KONEČNĚ!!!!! Jsem ráda, že tady má někdo rozum:-)) Pro všechny co si myslí, že jde na chovu zbohatnout.....nemám slov, souhlasím s panem Mirdou ať jdou a zkusí si to. Dát za fenku 20tisíc, rok se modlit aby vyrostla do standartu, vyšli zoubky, neublížila si někde, tak, že by jí to z chovu mohlo vyřadit, vyčvičit a vychovat ji do poslušnosti, objet výstavy, které jsou potřeba k uchovnění, u některých plemen složit zkoušky, u jiných nechat udělat rtg kyčlí, a modlit se, aby se z narkózy ještě probral. Stabilně udržovat fenku ve vynikající kondici, krmit super prémiovým krmivem, ...... Kamarád kdysi spočítal, že život jedné fenky od narození do jejího uchovnění přijde cca na 100tisíc korun. Tato cena +- odpovídá s ohledem jen na pořizovací cenu dané fenky. Pak ji ještě člověk nakryje a to zase stojí peníze...u našeho plemene 20 - 30 tisíc, no a pak se Vám narodí 4 štěňátka a už jste v mínusu 50 tisíc (cena štenda 20tis.) to nepočítám krmění štěňat a fenky, udržování chovu v naprosté čistotě, čipování, očkování........... Takže suma sumárum Vám to nepokryje ani náklady. Proč to děláme? No popravdě taky se ptám, jestli si to lidé zaslouží. Ale vždycky se najdou super páníčci, kteří Vám řeknou, že ten jejich pajsek je hodnej a krásnej, a že děkují za něj. Proto to děláme, pro těch pár slušných majitelů našich odchovů. Chceme vědět jak to či ono štěndo má, dyť jsou to nakonec naše \"děti\". A není nám lhostejné kam se dostanou...
mirda
17-02-2011 (10:55)
Chtel bych jeste reagovat na pana jardu a jeho prispevekz 12.2.poridte si chovneho pejska za 10000 a zaridte si covnou stanici za 2000 jdete s fenou na kryti za to se plati cenou jednoho stenete dalsich 10000 klubovy poplatek 300 za kryci list zadost o vystaveni PP 500 za kus a potom prijde veterina 5x odcerveni vcetne matky po 150kc 3x ockovani po 500kc pleny na venceni a specialni krmivo od 500kc vyse mam dale pokracovat ? Ne zkuste si to sam a ja vam preji aby jste se za vydelek uzivil alespon chovnou fenu. A prosim neberte si nas poctive chovatele do huby kdyz tomu vubec nerozumite. Poprodejni servis a chtit vedet nadale o steneti je u chovatelu normalni a je to znamka slusnosti. Tim narazim ze by jste tu hysterku nepustil do bytu .Verim ze ta pani ma inteligentnejsi pejsky nez jste na tom vy.
kucera
17-02-2011 (10:35)
Plne s vami souhlasim take se mi stava ze volaji prekupnici uz se mi stalo ze pan chtel vycisleni nakladu na stenatko. Kdyz jsem mu naklady vycislil byl velmi prekvapen kolik takove stene stoji nez jde k jinym majitelum. Za vse se plati a hlavne veterina to jsou az skandalni castky kterymi se vas snazi veterinari odrit. Napr. davka odcerveni 50kc kdyz ji aplikujete sam a u veterinare za ukon 100kc dohromady tedy vas vyjde na 150kc konska vejce by mohli zrat jak se lidove rika. Nevim proc veterinari neudelaji nejaky cenik pro chovatele kteri jim vlastne vyrabeji nove pacienty z kterych potom zase tezi Momentalne mame stenatka 10tydnu stara a jiz nas vysli nakady na jedince5100kc a za 8000kc je nabizime. Nemuzeme vubec pocitat nocni vstavani a uceni venceni poslusnosti a znicene veci.Je to pro nas radost pozorovat ty rostaky jak rostou a vyvyji se proto to delame a kdyz se dostavi uspech na vystave jsme pysni na to ze tento potomek pochazi z naseho chovu .Zapojuji se do boje proti prekupnikum a take proti nenazranym veterinarum kteri nas okradaji.
Renáta
14-02-2011 (13:03)
Ano,já s tímto plně souhlasím.To,že si někdo pořídí pejska neznamená,že do toho investuje jenom tu počáteční cenu.Tím to teprve začíná.To by si každý člověk měl velmi pečlivě zvážit.Žijeme ve 21st.,tak bychom už měli být intelektuálně někde mnohem dál,než u smluvních cen.
Jarda
12-02-2011 (21:22)
Paní hysterická, udělejte si trochu pořádek v hlavě. za 1. za ceny, za které štěňata prodáváte chcete zřejmě uživit celou rodinu. 2. apelujete na to, že štěňátka jsou tvorečkové, ale o dva řádky níže jej srovnáváte s nákupním zbožím.Myslím, že překupníci nejsou o nic větší podvodníci než vy, kteří si z chovu děláte komerci. Prodáváte to za nekřesťanské peníze. Mluvíte o nich jako o svých dětech, ale z druhé strany je za peníze bez mrknutí oka prodáváte a ještě apelujete na to, si budete kontrolovat kde štěně vyrůstá. Od vás bych štěně nikdy nechtěl, protože celoživotně pouštět do bytu hysterku. Nikdy
Jirka
24-01-2011 (11:51)
Ano, ano, ano. Lidé jsou nepoučitelní. Nesvěřil bych štěně někomu, kdo chce ušetřit už na jeho koupi. Protože je více než pravděpodobné, že pak bude šetřit i na veterinární péči, krmivu atd. Cena štěněte je naprosto zanedbatelná položka oproti výdajům za celý život psa! (Samozřejmě druhý extrém je chtít za štěňata po feně s jedním VD a psovi, který byl \"vždy výborný\", sumu v horní hranici, která je u toho plemene obvyklá, ale to už bychom se dostali zase jinam.)
Katka
03-01-2011 (19:43)
Mluvíte mi ze srdce.
Michaela
25-12-2010 (10:11)
Dobrý den.Strašně moc jste mne potěšila tím co jste napsala.Jsem chovatelkou labradorů 6let amůžu Vám upřímně říct,že jsem se rozhodla s chovem přestat,právě díky lidem,kteří mě to znechutily svým chováním na tolik,že mně přešla naprosto pokračovat dál.Úplně přesně jste to vystihla,chtěli by štěně nejlépe zadarmo,nebo max. do 2tis,absolutně je nechápu přála bych všem z nich aby měli doma psa a fenu ,starali se o ně clý rok pak do slova vypiplala stěnata do věku sedmi týdnů,no a potom je darovali.Mějte se a pěkné Vánoc.
Jana
19-12-2010 (17:49)
Souhlasím s Vámi. Ale celá současná situace v prodeji stěnat, ukazuje na naprostou hloupost až tupost kupců štěnat bez PP. Každý chce v za své vydělané peníze kvalitu, pouze zájemci o štěnata kupují za své vydělané peníze brak od množitelů a rádoby chovatelů psů bez PP. Zklamání nad tím, co jim z koupeného štěnátkabez PP vyroste, maskuji slovy typu: my ale nechceme psa na výstavy, tak PP nepotřebujem...\"Komu není rady, tomu není pomoci!\"