Pomoc s výběrem psa, SPĚCHÁ!
Sekce: Fórum / Pomoc s výběrem psa, SPĚCHÁ!
Autor: JanDatum vložení: 06-04-2011 (17:39) Zobrazeno: 574 x
Dotaz:
Dobrý den,
potřeboval bych po moci s výběrem psa a jelikož plemen je opravdu velké množství, pomoc od zkušenějších je vítána. Mám poněkud specifické požadavky. A to:
-velikost mezi 40-60 cm.
-střední nutnost pohybu
-na délce srsti nezáleží
-vhodný chováním i k dětem (mám 6-ti letou holčičku)
-snadno cvičitelný
-nadevše oddaný svému pánovi a jeho rodině
-klidný, ale zároveň \"pes obranář\"
Předem děkuji za odpovědi
Reakce:
Martina17-08-2011 (16:12)
Tosa Inu - splňuje vaše specifické požadavky až na výšku. Více o plemenu na www.maegashira.cz
Výcvik psů
29-04-2011 (13:42)
Dobrý den já osobně bych vám doporučila Německého ovčáka které chovám....
DADULE
25-04-2011 (21:36)
JA MYSLIM ZE ZLATY RETRIVR ALE I BORDER KOLIE ALE DEJTE VYBRAT PEJSKOVI JESTLI SE MU BUDETE TAKY LIBIT
anonym
24-04-2011 (03:44)
Dobrý den. Já bych vám doporučila plemena které samozřejmě chovám :-) a mám i na prodej...a to havanský psík, bišonek frisé a nebo pudlíka. Bohužel ale nejsou té výšky jakou vy požaduje, jedině pudl, trpasličí má výšku do 35cm...a nad 35cm jsou to již střeďáci. Střední nutnost pohybu mají všechna tři plemena, havaňáček je vhodný i na dlouhé výlety, i na agility tak jako pudlík, bišonka pokládám více za klidnějšího pejska, i když agility také běhají. Bišonek a pudl mají kudrnatou srst, která se má stříhat jednou asi za 2 měsíce....havanský psík má dlouhou srst, která se stříhat může ale také nemusí, je to dlouhosrsté plemeno. Tím jak jste psal, že chcete aby byl snadno cvičitelný....tak bych řekla že víc jak bišonek je havanský psík a pudl...oddaný jsou opravdu všichni...a to opravdu velmi moc...milují vás nadevše, a jsou stále s vámi i když máte špatnou náladu, či jste smutní, nemocní...zaujalo mne, že chcete prakticky mazlíka...ale též obranáře..a proto vlastně si dovoluji vám odepsat, aniž tato plemena nemají vyši požadovanou výšku...protoože o havanském psíku, se právě toto píše...a mám s tím i já velké zkušennosti...je milý,hodný,oddaný, ale umí vám ohlídat i barák :-) pokud správnou výchovou naučíte psa, aby zbytečně neštěkal, na špatné lidi, či vetřelce štěká dost...prostě se píše, že je to i hlídací pes,...ač dosahuje v kohoutku výšky tak 26-28cm, myšleno bez hlavičky. Té výšky co by jste vy chtěl, by se vám mohl líbit terier...ale nyní si bohužel nevzpomenu na jeho název, musela bych přemýšlet, s jakou chovatelkou jsem se nedávno dala do řeči, která mne o nich vyprávěla, že jsou skvělí a hodní...např. oproti jorkům. Mějte se fajn...a když by vás havanský psík zaujal...mám ještě výběr ze 2 pejsků...věk 3.5 měs...a bišonka mám pejska jen jednoho, který se teprve bude očkovat...dále mám ještě jednoho havanského psíka, kterému je nyní 8t.též se bude očkovat a čipovat, bohužel má podkus, pokud se mu to nesrovná bude se prodávat za poloviční cenu...Všechna štěnda jsou s rodokmenem, očkovaný, čipovaný. Nashledanou.Kolísková..a přeji vám, ať si vyberete to správné plemeno pro vaši rodinu a hlavně k vaší holčičce...
anonym
22-04-2011 (09:05)
Americký stafordšírský teriér :)
Petra
12-04-2011 (15:23)
dobry den ale preco nemozem osoby ktory ma psícka na predaja a ja nemozem e mail pisat ? preco napíste na zsiros@centrum.sk vdiki
Olga
12-04-2011 (12:00)
Dobrý den, přečetla jsem si Váš inzerát, a poměrně dlouho jsem o něm přemýšlela. V každém případě bych Vám nedoporučovala plemena lovecká, i když vím, že většina z nich mohou být bezproblémoví jedinci, ale vrozené lovecké pudy a s tím spojená dominance, je věc na kterou musíte mít zkušenosti. Vzhledem k tomu, že píšete, snadno cvičetelný by to nemělo být plemeno, které je teritoriální, plemena, která nejsou teritoriální, jsou fixovaná na člověka a jejich cvičitelnost je tedy poměrně snadná. V každém případě bych nebazírovala natolik ani na Vámi zadané výšce - jde o to kolik \"dětských drobných surovostí\" plemeno snese, než jak je velké. Za druhé rozhodně pes, kterého budete pořizovat musí mít průkaz původu, zaručuje Vám to, alespoň většinou určitý standart povahy psa. Zvláště máte-li doma 6ti leté dítě. Pak bych doporučila si i chovnou stanici prověřit, nakonec na internetu najdete informací o tom či onom chovateli. Určitě bych vybírala z ChS, které jsou spíše menší a se psy intezivně pracují - výcvik, sporty..... Povahově klidné může být jakékoliv plemeno, jsou však plemena, která jsou již vyštlechtěna k tomu, aby byla klidná i aktivní současně, ovšem tyto plemena pak nejsou velkými obranáři. Ono jde totiž o to, aby jste si nejprve doma ujasnili co přesně od psa očekáváte - lásku k lidem, dětem, snadnou cvičitelnost, fixaci na člověka, nebo práci v podobě obran. To budou vždy rozdílná plemena. Pokud máte jakýkoliv dotaz - fucik.olga@gmail.com
Pán a paní Majtnerovi
08-04-2011 (20:08)
Nabízíme štěňátka Labradora bez PP,žluté barvy datum narození 8.4. a datum odběru cca 1/2 června.Rodiče oba zdraví jedinci,velmi milí,přátelští,ale i pracovně schopní.Štěňátka budou vhodná jako společník,ke sportu i práci,budou odchovaná v rodině s malými dětmi.Fena zbožnuje děti.Nezávazná návštěva vítána. Ptejte se na cokoli tel:776 327 824 tel:776 810 109
Renča
07-04-2011 (10:14)
Ještě k mému příspěvku:VOK má v kohoutku o pár cm více,nežli píšete.
Renča
07-04-2011 (10:12)
Plemen je ohromné množství.Kupte si katalog plemen psů,v němž je i o každém plemeni něco málo napsáno,třeba se v některém vzhlédnete.Já mám zkušenosti s VOK-Výmarský ohař krátkosrstý.Nedám na něho dopustit.Je to ovšem pes lovecký a potřebuje pohyb.Ať už zvolíte jakékoliv plemeno,doporučovala bych začínat s fenkou.Jsou tvárnější,lehčeji zvladatelnější.Přeji šťastnou ruku při výběru...